Najtraženiji su manji stanovi, do jednoiposobnih, koji se brzo prodaju, ako cena nije nerealno visoka. Kada su agencije za nekretnine i usluga posredovanja u pitanju, od početka primene novog zakona, prepolovljen je udeo sive ekonomije u ovoj oblasti sa oko 70%, na 35%.

Povećan je kvalitet usluga, sigurnost svih učesnika u prometu nepokretnosti i smanjen broj lažnih nekretnina, navodi Damir Borić, savetnik u jednoj agenciji za nekretnine

Takođe, kako kaže, velika je potražnja za kvalitetnim novoizgrađenim luksuznim stanovima na dobrim lokacijama, međutim u ovakvim kupoprodajama ne treba gledati prosečnu kupovnu moć u Srbiji jer takve stanove koji koštaju 2.000 evra i više po kvadratu kupuje oko jedan posto populacije.

Prema podacima iz bankarskog sektora, prošle godine je u stambene kredite plasirano 250 miliona evra. Nakon nekoliko godina stagnacije, 2016. godina je donela značajno povećanje tržišta stambenih kredita u odnosu na 2015. i 2014 i to za oko oko 40%. Jedan od glavnih razloga za to su niske kamatne stope.

Preuzeto sa> Hallo Oglasa

Ostavite komentar


9 + 2 =